Z WordPress gostovanjem do boljših poslovnih rezultatov

0

Ste samostojni podjetnik? Imate ustanovljeno podjetje z večjim številom zaposlenih? Kakršen koli posel že opravljate, imate najbrž izdelano spletno stran, s pomočjo katere dosegate in nagovarjate potencialne stranke prek spleta.

Na žalost obstaja zelo veliko podjetnikov, ki imajo spletno stran zgolj zato, da so na njej predstavljeni kontaktni podatki, morda nanizane storitve, glavna težava pa je v tem, da spletne strani na internetu nihče ne najde. No, pravzaprav bi lahko rekli »na srečo«, saj imate sami priložnost prehiteti konkurenco, ki ne sledi trendom in na spletu ne dosega niti približno optimalnih rezultatov.

Kako je WordPress gostovanje povezano z uspehom na spletu?

Naj že kar takoj zapišemo, da je WordPress gostovanje povezano s hitrostjo delovanja spletne strani. Toda pojdimo lepo po vrsti. Zelo velika verjetnost je, da je vaša spletna stran izdelana na platformi WordPress, saj gre za daleč najbolj razširjen CMS sistem na svetu. V kolikor glede tega niste prepričani, vprašajte posameznika oz. podjetje, ki vam je izdelalo spletno stran.

WordPress gostovanje

Priskrbite si optimizirano gostovanje za WordPress.

Preden se posvetimo WordPress gostovanju, morate vedeti, da je odzivnost spletne strani tesno povezana s kakovostjo uporabniške izkušnje. Opravljenih je bilo veliko študij, praktično vse pa so se dokopale do enakih rezultatov – uporabniki spleta počasne in neodzivne strani zelo hitro zapustijo, še posebej pa so na udaru spletne trgovine, kjer vsaka dodatna sekunda nalaganja zmanjšuje prodajo. Najbolj znano študijo na tem področju je opravil gigantski spletni trgovec Amazon, ki je objavil šokantne podatke. Za vsakih dodatnih 100 milisekund časa nalaganja se jim je prodaja zmanjšala za kar 1 %. Če podatek pretvorimo v sekunde, predstavlja 1 sekunda kar 10-odstotni padec prodaje.

WordPress spletna stran naj gostuje na optimiziranem strežniku

Da bo vaša spletna stran delovala kar najhitreje, si priskrbite optimizirano WordPress gostovanje. V nasprotnem primeru lahko pričakujete slabše poslovne rezultate, kot bi jih sicer, vsaj kar se tiče povpraševanj oziroma prodaje prek spleta.

WordPress gostovanje nudijo tako tuji kot tudi nekateri domači ponudniki gostovanja – na primer NEOSERV. Pri omenjeni storitvi gre preprosto povedano za to, da so strežniki nastavljeni v skladu z optimalnimi nastavitvami za gostovanje spletnih strani, izdelanih v sistemu WordPress.

Zgolj WordPress gostovanje morda ne bo dovolj

WordPress optimizacija hitrostiLahko bi zapisali da je odločitev za gostovanje WordPress strani na optimiziranem strežniku osnova, ki omogoča hitrejše delovanje in večjo odzivnost. Ne moremo pa mimo optimizacije hitrosti neposredno na spletni strani, saj ima ta na delovanje največji vpliv. Spletno stran lahko pohitrite z:

  • zmanjšanjem velikosti nameščenih slik (v KB);
  • minimiziranjem .css in .js datotek;
  • uporabo predpomnjenja;
  • optimizacijo izvorne kode.

Pomembno je tudi, da se strežnik za WordPress gostovanje nahaja v državi, iz katere na vašo spletno stran prihajajo obiskovalci. Če imate spletno stran v slovenščini, se naj strežnik torej nahaja v Sloveniji. Tako bodo odzivni časi najkrajši.

Naj za konec še enkrat poudarimo, kako pomembna je hitrost delovanja spletne strani. Vzemite si čas ali najemite strokovnjaka, ki bo optimiziral vašo spletno stran, ter si priskrbite kakovostno WordPress gostovanje. Ne dovolite, da konkurenčne spletne strani delujejo hitreje!

Deli prispevek

Avtor

Comments are closed.