4 triki za učinkovito pisanje bloga

0

Tokrat se bomo posvetili zelo priljubljenemu hobiju, ki se imenuje pisanje bloga. Pravzaprav to ni nujno le hobi, pač pa lahko nekomu pomeni resno delo in tudi vsaj dodaten vir dohodka. Ampak kako se lotiti pisanja bloga, kaj so tiste ključne reči, ki bralca pritegnejo in sploh pripeljejo do branja?

Za vas smo izbrali štiri trike za učinkovito pisanje bloga. Žal danes ni več dovolj zgolj pisati, pač pa je potrebno biti pri tem tudi marketinško oz. prodajno usmerjen ter imeti nekaj posluha za velikega »strica« Googla. Pa poglejmo, katere trike bi vam priporočili v ta namen.

1. Ustvarite svojo nišo

Morda ste do sedaj že ugotovili, da je blogerjev kot listja in trave ter da s svojimi vsebinami nikakor ne uspete prodreti do svojih bralcev. Vsekakor je eden izmed prvih nasvetov ali trikov ta, da se posvetite neki ozko usmerjeni temi, ki še ni prav dobro pokrita, in zapolnite to vrzel.

Seveda to pride v poštev, če ste se pripravljeni prilagajati, ali pa je morda ravno niša, ki vam je blizu, še bolj v povojih in slabše zastopana. Na ta način boste pritegnili zvesto publiko, hkrati pa povejmo še, da morate biti pri pisanju iskreni, iznajdljivi in inovativni. Pišite o rečeh, o katerih drugi še niso.

2. Naslovi so zelo pomembni

Ko se boste lotili pisanja, ne smete poslušati samo svoje glave. Pomislite tudi na bralca in na to, kako ga boste pritegnili k branju. Ker se naslov navadno prikaže tudi v zadetkih iskanja na Googlu, je zelo pomembno, da je ta privlačen in bralcu ponuja dovolj motivacije, da klikne nanj.

A ta naslov naj ne bo zavajajoč. Če bo bralec po prihodu na vaš blog ugotovil, da tam ni vsebine, kakršno je obljubljal, bo stran zapustil in ga ne bo več nazaj. Prav tako mislite na podnaslove, s katerimi boste razbili monotonost dolgega teksta. Podnaslovi naj smiselno opisujejo nadaljevanje zgodbe, o kateri pišete.

3. Pišite redno

Ko boste s pisanjem enkrat pričeli in boste k branju pritegnili nekaj bralcev, bodo ti pričakovali, da boste to počeli redno. Vsaj enkrat na teden. V primeru, da se jim ne boste oglasili po več tednov ali kak mesec, bodo počasi pozabili na vas.

Izberite si dan v tednu, ko boste napisali nov članek. V enem tednu boste zagotovo dobili nekaj navdiha in tudi idejo glede tega, o čem boste pisali. Ne zamudite dneva pisanja, sicer vam bo prišlo v navado in boste razočarali svoje bralce, ki jih je zelo težko nabrati na kup.

4. Ugajajte Googlu

Če želite, da bo vaš blog na izbrane ključne besede na visokih pozicijah med zadetki na Googlu, morate poznati nekaj trikov, kako ga prepričati, da ste najboljši. Pred pisanjem si omislite nosilno temo in ključne besede, na katere želite, da vas bodo našli. Potem se tega držite med samim pisanjem. Uporabite ključno besedo v naslovu in kakšnem podnaslovu, seveda tudi v samem tekstu.

Ne pretiravajte. Na 500 besed dolžine članka bo dovolj kakšnih 3 do 5 ključnih besed. Uporabljajte sinonime in pišite smiselno ter brez slovničnih napak. Obvezno popestrite članek s kakšno sliko ali dvema, ki jih pravilno poimenujte, preden jih vstavite v članek. Brezplačne slike v ta namen lahko najdete na portalu Pixabay.

Pa veliko veselja pri ustvarjanju spletnih vsebin!

Deli prispevek

Avtor

Comments are closed.