Tonerji naj podjetju ne predstavljajo velikih stroškov

0

Brez sodobnega tiskalnika danes ne gre v nobenem podjetju, pa čeprav se vsi trudimo, da bi čim več poslovali v elektronski obliki in bi bilo tako čim manj potreb po tiskanju ter s tem obremenjevanju okolja in hkrati obremenjevanju transakcijskega računa podjetja.

V določenih primerih se tiskanju ni mogoče izogniti, in če morajo biti dokumenti še vrhunsko natisnjeni, da jih lahko predstavite svojim strankam, potem potrebujete kakovosten barvni laserski tiskalnik, za katerega pa lahko tonerji stanejo kar precej. Kako zmanjšati stroške?

Tonerji in kartuše – poskrbite za popolno kombinacijo

TiskalnikJe res nujno potrebno, da se vsi dokumenti tiskajo v vrhunski kakovosti? Verjetno ni tako, zato se marsikatero podjetje kljub kakovostnemu laserskemu tiskalniku odloči, da bo imelo še manj kakovostno napravo za tiskanje, ki bo tiskala zgolj črno (črni tonerji so seveda cenejši), ali pa celo tiskalnik, za katerega se lahko uporabljajo kartuše. Če boste na barvni laserski tiskalnik tiskali zgolj tiste dokumente, pri katerih se zahteva popolna kakovost tiska, bodo tonerji manj pogosto terjali menjavo. Vse tisto, kar velja za »običajen« ali celo interni dokument, pa naj se natisne na slabši tiskalnik, pri katerem so tudi stroški nekoliko nižji – za cene kliknite tukaj.

Ponudniki in dostava

Da bi prihranili, velja pred nakupom pisarniškega potrošnega materiala vedno preveriti cene, kajti tonerji so lahko pri kakšnem ponudniku vedno v akciji. Ta pa naj vas ne zavede. Včasih je potrebno ob naročilu plačati še dostavo, kar pomeni, da ne prihranite veliko. Vedno je bolje, da o akciji pri konkurenčnem podjetju seznanite svojega rednega dobavitelja in ga tako pregovorite, da vam tudi sam ponudi enako. Res je, vedno se izplača pogajati, tudi pri takšnih zadevah, kot je pisarniški material. Nenazadnje tonerji pač niso poceni.

Originali?

Glede na cene je povsem razumljivo, da so pri različnih ponudnikih na voljo tako tonerji in kartuše, ki so originalni, kot tisti, ki so od »generičnih« znamk ali tudi obnovljeni.

Toner Samsung

Ste prepričani, da potrebujete originalni toner?

Pravijo, da originali zagotavljajo popolno delovanje, generiki pa lahko povzročijo težave, a v praksi to ne drži. Če ne gre drugače, naj bodo originalni tonerji namenjeni vaši prvi, najboljši tiskalni napravi, pri ostalih pa lahko skušate tudi malo prihraniti in izbrati cenejše blagovne znamke.

Deli prispevek

Avtor

Comments are closed.