Stenske ure, ki simpatično odmerjajo delovnik

0

Ste kdaj pomislili, kako prijetno bi bilo, če bi bili vaši poslovni prostori opremljeni nekoliko bolj izvirno in zabavno? Gotovo obstaja kar nekaj načinov, s pomočjo katerih lahko to dosežete, vendar jih večina zahteva velika finančna sredstva. Tisto, kar je povsem enostavno urediti, pa je prenova sten.

Ne, ne govorimo o pleskanju vseh pisarn v barve po izbiri vaših zaposlenih, saj to ni niti poceni niti enostavno (razen morda v času kolektivnega dopusta), temveč o prenovi sten na bolj domiseln način: s stenskimi nalepkami za dekoracijo ter stenskimi nalepkami, ki imajo obliko ure.

Stenska nalepka kot ura?

Seveda, zakaj pa ne. Vsaka pisarna oziroma vsak poslovni prostor potrebuje uro, ki pa je lahko hkrati tudi odlična dekoracija. Težava klasičnih ur je namreč v tem, da videza prostora ne izboljšajo, saj so premajhne in tako premalo opazne – če mehanizem za uro obdate s stenskimi nalepkami, ki so prilagojene prav prikazovanju časa, pa lahko precej zanimivo popestrite vso steno.

Stenska ura s pikapolonico

Tudi čakalnico lahko poživite s stensko nalepko, ki je obenem stenska ura.

Stenske ure v kombinaciji z nalepkami običajno sestavlja kovinski urni mehanizem, zraven pa so priložene še samolepilne stenske nalepke. Te so oblikovane tako, da lahko z njimi odmerjamo čas, torej vsebujejo ali števke ali druge primerne oznake, s katerimi se orientiramo glede položaja kazalcev. Temu pa je dodan še tisti del, ki je popolnoma dekorativen – stenske nalepke, katerih naloga je zgolj grafična popestritev pisarne ali pa motivacija zaposlenih z zanimivo mislijo.

Kaj pa drugi prostori v podjetju? Morda bi bilo povsem priročno, če bi s pomočjo zanimive stenske ure zaposlene na konec druženja in ponovno vrnitev k delu opozorili tudi v čajni kuhinji oziroma prostoru za druženje, kjer običajno malicajo. In tudi tu ni nobene potrebe, da bi bilo opozorilo videti neprijetno. Odločite se namreč lahko za uporabo stenske ure, ki se bo kot nalašč podala v takšen kotiček: ure, ki se zdi na sredi popolnoma običajna, a klasična okrogla zasnova postane hitro precej »odbita«, saj so na njej razporejene vilice in žlice!

Kuhinjska stenska ura

Zakaj ne bi v sobo, kjer zaposleni malicajo, umestili simpatične stenske ure?

Vsekakor velja, da stenske ure rade priganjajo pri delu in nam natančno odmerjajo čas, ki ga moramo še preživeti za pisalno mizo ter na voljo delodajalcu, a če so tako domiselne in igrive, niso videti nič kaj zlovešče – pravzaprav celo pomagajo, da postane pisarna zaradi prijetne dekoracije lepša in se zaposleni v njej tudi bolje počutijo. Če je zraven primerna motivacijska misel v obliki dekorativne nalepke, ki se sklada z uro, pa jim lahko z njo polepšate dan ter jim pomagate, da se lotijo svojega dela s precej več elana kot sicer.

Deli prispevek

Avtor

Comments are closed.