Podjetniki, ali uporabljate blog?

0

Imate ustanovljeno svoje podjetje, za promocijo in pridobivanje novih strank pa uporabljate tudi spletno stran? Imate na njej predstavljene zgolj svoje izdelke oziroma storitve, morda zapisanih nekaj besed o podjetju ter dodan kontaktni obrazec? Začetek vsekakor je, vendar se najbrž zavedate, da zamujate veliko priložnosti.

Če na spletni strani še nimate dodanega bloga, vam toplo priporočamo, da tega čim prej pričnete uporabljati. Sama namestitev ni težavna, če vaša stran temelji na sistemu WordPress, pa imate možnost uporabe bloga že na voljo. V nadaljevanju si preberite, zakaj je dobro imeti blog in kako ga ustvariti.

Zakaj uporabljati blog?

Razlogov za bloganje je kar nekaj. Kot prvo boste v prispevkih svojim obiskovalcem in potencialnim strankam natančno predstavili izdelke ali storitve, ki jih ponujate. Seznanili jih boste lahko z vsemi prednostmi ponudbe ter z razlogi, zakaj bi se odločili ravno za vas.

Če boste pisali strokovne in zanimive prispevke, boste izpadli profesionalni. Bralci vas bodo videli kot mojstra na področju, s katerim se ukvarjate. Zaradi tega vam bodo bolj zaupali in se iz potencialnih strank hitreje pretvorili v stranke v pravem pomenu besede.

S pisanjem blog prispevkov bo vaša spletna stran privabila množico novih obiskovalcev, ki vas bodo prek najrazličnejših poizvedb našli v iskalniku Google. Prav tako bodo objave pomagale celotni spletni strani, saj bo ta pridobila na avtoriteti. Zaradi več vsebin in večje obiskanosti bodo tudi ostale podstrani vašega spletnega mesta v iskalniku uvrščene na višjih in bolj vidnih mestih.

Je še kakšen razlog, zakaj na poslovni spletni strani pisati blog? Nenazadnje tudi zato, ker se boste med pripravo prispevkov naučili marsikaj novega in se izurili v samem pisanju. Po vsakem objavljenem prispevku se boste tudi počutili odlično, saj bo izpod vaših prstov prišel nov »izdelek«.

Kako ustvariti blog?

Za postavitev bloga je daleč najpopularnejša izbira sistema WordPress. Njegova namestitev je povsem preprosta, če vam ponudnik gostovanja omogoča uporabo nadzorne plošče cPanel. V njej boste namreč našli ikono WordPress, prek katere boste sistem namestili v le nekaj korakih. Po namestitvi se boste lahko vpisali v administracijo, izbrali eno izmed neštetih grafičnih predlog in pričeli s pripravo prvega prispevka.

Več o tem, kako ustvariti blog: https://svetracunalnistva.si/kako-ustvariti-blog

Deli prispevek

Avtor

Comments are closed.