4 koraki do spletne strani

0

Potreba po spletnih straneh narašča iz dneva v dan. Praktično ni več podjetja, ki ne bi imelo svoje spletne strani. Tista, ki je še nimajo, ali novoustanovljena, pa so vsekakor z mislimi pri tem naslednjem koraku grajenja prepoznavnosti in povečevanju posla.

In ne le podjetja. Spletne strani postavljajo tudi posamezniki. Nekateri zgolj kot mesto za izlivanje svojih misli, drugi v upanju, da bi iz tega razvili čisto pravi posel. Postavitev spletne strani danes ni več nikakršen bavbav. Še posebej, če se tega lotite s pomočjo priljubljene platforme WordPress.

Tokrat vam bomo postregli s štirimi koraki do spletne strani.

1. Nakup oz. registracija domene

Prvi korak pred samim postavljanjem spletne strani bo verjetno nakup oziroma registracija domene. To storite povsem enostavno preko spleta. Izberite domeno, ki o vašem poslu nekaj pove, ali pa uporabite kar naziv svojega podjetja, če je to seveda smiselno. Izogibajte se predolgim domenam in vezajem, saj to slabo vpliva kasneje na pozicioniranje vaše spletne strani v iskalnikih, kot je Google.

Če boste poslovali v Sloveniji, registrirajte domeno z domensko končnico .si, kljub temu pa še vsaj .com, da se ne bi zgodilo, da bi vaš konkurent registriral popolnoma enako ime z drugo končnico in povzročil zmedo med vašimi strankami. Če imate namen poslovati še v katerih drugih državah, potem vsekakor razmislite tudi o teh nacionalnih domenskih končnicah.

2. Izberite spletno gostovanje

Če nimate po kakšnem naključju v lasti svojega strežnika, boste za svojo spletno stran potrebovali gostovanje. Na spletu je kar nekaj ponudnikov spletnega gostovanja, zato si vzemite čas, jih preverite in izberite najboljšega. Ne glejte samo na ceno, kajti ta vam še zdaleč ne bo povedala vsega, kar vas zanima.

Dober ponudnik spletnega gostovanja vam bo ponudil podporo praktično 24 ur na dan, bo odziven (preko e-pošte ali telefona) in vam z veseljem priskočil na pomoč, ko jo boste potrebovali. Želeli si boste, da bo vaša spletna stran delovala kot blisk, zato bodite pozorni na tehnično opremo ponudnika gostovanja. Trenutno velja, da morajo imeti strežniki za brezhibno delovanje vgrajene hitre SSD diske, ki bodo za vas vsekakor prava izbira.

3. SSL certifikat

Danes je skorajda nujno namestiti vsaj domenski SSL certifikat. Brez tega certifikata bo vaša spletna stran s strani Googla označena kot potencialno nevarna. Obvestilo se uporabniku prikaže v URL vrstici tik pred vašo domeno, kar vam vsekakor ne bo olajšalo pridobivanja kupcev ali posla.

Na ta način boste seveda izgubljali potencialne stranke, ki se bodo zbale za varnost svojih podatkov, po drugi strani pa boste tvegali tudi slabše uvrstitve med zadetki v spletnem iskalniku. Da, Google je glede tega precej občutljiv, saj želi svojim uporabnikom prikazovati le najboljše in najbolj varne spletne strani. Pa brez skrbi, najboljši ponudniki spletnega gostovanja vam bodo pri njih kupljen SSL certifikat z veseljem namestili brezplačno.

4. Uporabite spletno platformo WordPress

WordPress je danes ena najbolj priljubljenih platform za postavljanje spletnih strani. Gre za sila preprost in uporabniku prijazen vmesnik, s pomočjo katerega boste lahko spletno stran postavili, četudi nimate nikakršnega znanja s področja programiranja ali grafičnega oblikovanja.

Na voljo vam je praktično neskončno vnaprej pripravljenih profesionalnih grafičnih predlog kot tudi najrazličnejših vtičnikov, s katerimi lahko dejansko naredite svojo spletno stran popolnoma unikatno in prijazno za svoje uporabnike. Tudi s spletno optimizacijo gre WordPress zelo dobro skupaj, zato vam ne bi smelo biti pretežko poskrbeti vsaj za njen osnovni del.

Četudi morda menite, da tega dela ne boste zmogli sami, pa boste preko spleta zlahka našli kakšno spletno agencijo, ki vam bo po razmeroma ugodni ceni postavila spletno stran na WordPressu. Če ne drugega, pa bo nadaljnje urejanje strani povsem enostavno.

Deli prispevek

Avtor

Comments are closed.