Trije načini za zaslužek na internetu

0

Marsikdo sanja o tem, kako bi zaslužil na internetu, pri čemer pa veliko število posameznikov misli, da je možno zaslužiti brez dela ali brez vložka. Žal denar skoraj nikoli ne pade z neba, ne da bi se morali za to potruditi, in to velja tudi za zaslužek na internetu. Če hočete profitirati, morate najprej investirati. V kaj in kako?

V nadaljevanju si bomo ogledali tri možne načine za zaslužek denarja na internetu. To so služenje z ustvarjanjem lastnih spletnih vsebin, s posredovanjem izdelkov ali storitev drugih podjetij ter s postavitvijo spletnih trgovin.

Služenje z lastnimi vsebinami

Lastna spletna stran zahteva največ dela, se najkasneje obrestuje, a hkrati prinaša največ prestiža. Za spletni zaslužek morate najprej postaviti stran in jo dobro obogatiti z vsebinami, vložiti v oglaševanje, da vam zraste promet. Ko je ta dovolj visok, lahko pričnete s trženjem strani – prodajo oglasnega prostora, ponujanjem PR člankov ter drugih zanimivih marketinških orodij, za katere pokažejo oglaševalci interes.

Pisanje vsebin

S pisanjem kakovostnih vsebin boste hitro prišli do svojih prvih spletnih zaslužkov.

Veliko bolj enostavno je služiti z lastnimi vsebinami preko spletnih strani, ki so v lasti nekoga drugega. Ker je Slovenija premajhen trg, to sicer pomeni, da morate delovati globalno. Pišete lahko članke v angleškem jeziku ter jih objavljate na straneh, kjer vam ponudijo nagrado glede na branost članka, še boljši zaslužek na internetu pa lahko prinesejo zanimive video vsebine – celo na videz plehki video »priročniki« z navodili za precej nenavadne reči imajo lahko ogromno predvajanj.

Služenje s posredovanjem storitev in izdelkov

Imate več žilice za prodajo in posredništvo, manj pa za vsebine? Lahko se lotite spletne strani, ki bo služila prav s posredovanjem. Mnogo velikih ponudnikov najrazličnejših storitev omogoča spletni zaslužek s posredništvom svoje ponudbe tudi partnerjem. Tako lahko naredite svojo spletno stran, na kateri bodo zbrane ponudbe drugih. Najbolj znano je posredništvo pri različnih turističnih storitvah – tako je lahko vaša stran zbirka ugodnih počitniških ponudb in hotelov, kjer uporabniki primerjajo cene in nazadnje pri originalnem ponudniku preko vas izberejo najbolj ugodno ponudbo.

Partnerski program

Spletni zaslužek prek partnerskega programa lahko dosežete tudi brez lastne spletne strani.

Prav tako se dobro obnesejo tako imenovani »affiliate« partnerski programi, pri katerih ponujate izdelke partnerskega podjetja, za prodajo pa ravno tako prejmete odstotke zaslužka. Na voljo so vam tako slovenski kot tuji partnerski programi, med njimi pa je potrebno znati dobro izbrati – tuji običajno ponujajo manjše odstotke zaslužka, je pa res, da mnogokrat ponujajo izdelke, ki so bolj prepoznavni. Pri partnerskih programih je odlično tudi to, da zanje ne potrebujete nujno spletne strani – ponudbo lahko posredujete tudi prek socialnih omrežij.

Spletna trgovina

Tretji pogost način za zaslužek na internetu je spletna prodaja. Ustanovitev spletne trgovine danes ni več draga, za uspeh pa potrebujete zgolj dobre izdelke. Ni nujno, da gre za drage ali izjemno kakovostne stvari, bolj pomembno je, da so domiselne oziroma nekaj, kar se v drugih trgovinah ne dobi. Prodajate lahko majice s smešnimi napisi ali doma narejene izdelke – pomembno je zgolj to, da so stvari nove in sveže, pa se bodo hitro prijele. Seveda pa boste morali tudi v tem primeru nekaj sredstev nameniti oglaševanju.

Deli prispevek

Avtor

Comments are closed.