Finančne težave in psihoterapija

Imate finančne težave in ne veste, kako sipri tem pomagati? Ne znate delati z denarjem in nikoli ničesar ne privarčujete? Imate občutek, da ste vedno brez denarja, čeprav zaslužite dovolj, da bi lahko lepo živeli? Ali pa vas mučijo dolgovi, ki vas bremenijo in vam ne pustijo spati?

Finančne težave

Pri finančnih težavah lahko pomaga psihoterapija.

Čeprav nikoli niste pomislili na to, pa vam lahko pri takšnih težavah najbolj pomaga psihoterapevt. Psihoterapija v Mariboru Psihovital.si vam omogoča prav to. Eno od področij, s katerimi se ukvarjajo, je namreč tudi finančno svetovanje. To je idealna rešitev za vse, ki bi radi bolje razumeli finančno psihologijo in znali bolje delati z denarjem.

Psihoterapija Maribor – pomoč pri finančnih težavah

Psihoterapija v Mariboru vam lahko učinkovito pomaga spremeniti vaš odnos do denarja. Finančne težave se namreč največkrat pojavijo prav zato, ker nekdo preveč zapravlja, čeprav si tega ne more privoščiti. Vzrok za to je lahko recimo revno otroštvo, zaradi česar posameznik še vedno hrepeni po nečem, česar si nekoč ni mogel privoščiti, čeprav se morda celo zaveda, da zaradi pretiranih materialnih želja ne živi prav nič bolj srečno.

Vendar pa so težave z denarjem lahko tudi obratne in psihoterapija v Mariboru vam lahko pomaga tudi pri tem. Obstajajo namreč preveč varčni ljudje, ki nenehno kopičijo denar in ga ne zapravljajo, saj se tako počutijo bolj varne. Živijo pretirano skromno in v nenehnem strahu pred tem, da bi slučajno izgubili del privarčevanega denarja, kar jim povzroča nenehen stres. Denar na ta način močno obvladuje njihovo življenje. Njihov odnos do denarja izvira iz pretiranega strahu pred prihodnostjo, kar se da prav tako učinkovito spremeniti.

Finančna nefunkcionalnost in psihoterapija

Zdrav odnos do denarja lahko pozitivno vpliva tudi na vsa druga področja življenja, zato je izjemno pomemben. Težave z denarjem, ki nastanejo zaradi finančne nefunkcionalnosti, nas namreč obremenjujejo. Marsikoga delajo živčnega, zaradi njih ne more spati, je stalno pod stresom, a še vedno z denarjem ravna enako kot prej, saj enostavno ne zna drugače.

Gre za globoko ukoreninjen vzorec, ki ga je težko preseči, če ne poiščemo strokovne pomoči. Ta je v takšnem primeru vsekakor priporočljiva, saj lahko finančna funkcionalnost močno izboljša vaše življenje na dolgi rok.

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja