5 razlogov, zakaj postati podjetnik

0

Svet je naravnan tako, da moramo ljudje za svoje preživetje hoditi v službo in delati za plačo. Brez te namreč ne moremo v trgovino po hrano ali plačati položnic za stanovanje, kaj šele kupiti lastnega. Čeprav nekateri zelo radi hodijo v službo, kjer so zaposleni, pa je verjetno več takšnih, ki jih to ne veseli preveč.

Zoprn šef, zahtevno in neprijetno delo, naporni sodelavci in še bi lahko naštevali. Ena od rešitev za to, da boste v službo hodili nasmejani, je, da postanete podjetnik. Daleč od tega, da je to enostavno ali ne-stresno, bo pa to služba, ki vas bo zagotovo veselila, motivirala in iz vas potegnila vse najboljše. Oglejmo si pet razlogov, zakaj postati podjetnik.

1. Postanite sam svoj šef

Le kaj je hujšega kot dnevi, ki vam jih v službi greni šef, ki je morda karakterno tako zelo drugačen od vas, da se nikakor ne ujameta. Potem so tu še sodelavci, ki si jih ne morete izbrati sami, in delo, ki ga opravljate, da na koncu prejmete svojo plačo.

A ta plača vas morda niti ne dela srečne in bi raje zaslužili celo manj, da bi le bili srečni v svoji službi. Podjetniki delajo tisto, kar jih najbolj veseli in v čemer so najboljši. Prav tako si sami izbirajo sodelavce, šefa pa ne potrebujejo. Zagotovo dober razlog, da postanete podjetnik!

2. En korak do sanj

Morda že nekaj časa globoko v sebi gojite super idejo, s katero bi nekoč lahko celo obogateli, a vam trenutna zaposlitev ne omogoča, da bi izkoristili svoj potencial. Podajte se v podjetniške vode in razvijte svojo idejo do točke, ko boste od nje lahko tudi živeli.

3. Če je delo, je tudi zaposlitev

Se v svoji službi bojite, kaj bo jutri, ali pa ste morda že kdaj izkusili grenkobo odpovedi delovnega razmerja? Kot podjetnik boste zaposleni v svojem podjetju in boste imeli takšno plačo, kot si jo boste zares zaslužili. Nihče vam ne bo grozil z odpovedjo, delovne procese pa boste razvijali v smeri, ki se bo zdela najboljša za vas.

4. Družinski zaklad

V družinah se navadno deduje avtomobile, hiše in stanovanja ali kakšne manjše/večje reči. Kaj pa, če bi za časa svojega življenja postavili na noge uspešno podjetje, ki bi postalo družinsko in bi v njem svojo prihodnost videli tudi vaši otroci in vnuki? To bi bila prav posebna zgodba, kajne?

5. Ugled in spoštovanje

Ugled in spoštovanje v okolju, kjer živimo, si lahko pridobimo na različne načine. S svojo dobroto, predanim delom, športnimi dosežki ali pa s svojo poslovno zgodbo. Uspešni podjetniki so v svojem okolju vedno deležni velikega ugleda in silnega spoštovanja.

Še posebej takrat, ko njihovo podjetje omogoča blagostanje tudi drugim in pozitivno vpliva na kraj, kjer se nahaja. Morda zaposluje nekaj ljudi, skrbi za okolico ali pa se na kak drug način bori za dobrobit vseh. Podjetništvo ni lahko, a je zagotovo vsega občudovanja vredno.

Deli prispevek

Avtor

Comments are closed.